Mixed Reality Escape Room gerealiseerd tijdens HoloLens hackathon

Gepubliceerd op 26 juni 2018 door Alexander Meijers. Leestijd: 1 minuten.

Op zaterdag 16 juni 2018 organiseerde de Mixed Reality User Group (MixUG) de eerste Mixed Reality hackathon. De hackathon vond plaats bij ETTU, sinds 2017 sponsor van de MixUG en actief op het gebied van Mixed Reality en de Microsoft HoloLens.

Het doel van de hackathon was het bouwen van een puzzel voor een Mixed Reality Escape Room. Het idee kwam voort van een aantal collega’s die naar een escape room met Virtual Reality (VR) zijn geweest. Dat kan natuurlijk met Mixed Reality veel beter. Juist door de inzet van Mixed Reality kun je puzzels onderdeel maken van de ruimte waarin een persoon zich bevindt.

De deelnemers werden verdeeld in 4 groepjes van 2 personen die aan de slag zijn gegaan met het bedenken en bouwen van een puzzel. Zij hadden 8 uur de tijd om een Mixed Reality puzzel voor de Escape Room te bouwen. Leuk om te zien dat de verschillende teams ook met andere invullingen komen. Zo heeft een team een puzzel ontwikkeld in een ruimte die vol met water loopt, waarbij je zo snel mogelijk moet zorgen dat het water stopt met stromen. Het winnende team ontwikkelde een puzzel met een spiegel aan de wand en een zwevende ballon met een kaartje eronder. De tekst op het kaartje was alleen te zien in de spiegel, omdat het kaartje meedraaide met de kijkrichting.

Mixed Reality hackathon

Van de Mixed Reality hackathon is een impressievideo gemaakt. Een tweede hackathon zal later dit jaar georganiseerd worden, waar wij jullie uiteraard over zullen informeren.

 

Tags: Mixed Reality

Alexander Meijers

Gepubliceerd door Alexander Meijers op 26 juni 2018

Alexander Meijers is een energieke, creatieve, multidisciplinaire tech geek met een expertise in architectuur en ontwikkeling. Sinds 2018 is Alexander benoemt tot Most Valuable Professional (MVP) door Microsoft op het gebied van Windows Development in de categorie Mixed Reality. Hij heeft gewerkt voor een groot aantal klanten met verschillende vaardigheden en rollen. Zijn kennis is vooral gericht op Microsoft-technologie zoals Azure, Office 365, HoloLens, Logic Apps en Yammer. Daarnaast houd hij zich intensief bezig met HoloLens ontwikkeling en heeft hij de Mixed Reality User Group (MixUG) opgericht.